Historia

Hyrcenter Nerike AB grundades under hösten 2010 och vi bedriver sedan dess uthyrningsverksamhet av maskiner och tjänster som är knutna därtill. Vi startade vår verksamhet på Marsvägen i Kumla och hade då ett åttiotal hjulburna maskiner inom lift och anläggningssortimentet. Vi huserade i en kombinerad tvätthall/verkstad, skärmtak och ett kontor med en totalyta på ett par hundra kvadratmeter.

Vår långa erfarenhet från branschen gjorde att verksamheten växte snabbt och redan i febrari-mars 2011 hade vi växt ur lokalerna och började förbereda för flytt till egna lokaler på Fordonsgatan 3 i Kumla. I augusti 2011 flyttade vi in i våra toppmoderna och anpassade lokaler där vi idag har serviceverkstad, tvätthall, butik, huvudkontor och lagerutrymmen.

I Februari 2013 togs nästa steg i vår utveckling då vi öppnade vår nyrenoverade butik-och  uthyrningsdepå på Elementvägen 9 i Örebro. Där har vi idag ett fullsortiment av byggmaskiner samt diverse liftar och anläggningsmaskiner för uthyrning – allt för att kunna serva våra kunder på bästa sätt. I januari 2014 öppnade vi vår depå i Tibro och i februari två år senare (2016) var det dags för Skövde. Januari 2018 intog vi Karlskoga.

Vi har sedan starten byggt upp ett stort nätverk av kunder och samarbetspartners runt om i Sverige och vi förvaltar idag en uthyrningspark med ca 800 liftar och anläggningsmaskiner. Vi har dessutom ett fullt sortiment av byggmaskiner och totalt förfogar vi över ca 3.000 uthyrningsmaskiner med tillbehör.

Ägartrion består idag av huvudägare Peter Eklind samt delägarna Tobias Wretefelt och Lars-Erik Bergström. Utöver ägarna är ca 60 personer sysselsatta inom företaget.